Totul despre orele suplimentare de meditatii

Haosul din invatamantul de stat romanesc a produs o bulversare generala, atat in randul elevilor si al parintilor, dar si al profesorilor. Schimbarile dese ale metodologiilor de organizare si desfasurare a examenelor nationale, dar si ale programelor scolare par sa clatine din temelii un sistem si asa ruinat de lipsa de resurse si conditii civilizate de invatare.

Mai mult, accesul tot mai facil la resursele tehnologice si la mijloacele de comunicare si informare in masa se pare nu a produs rezultatele scontate. Sa fie oare sedintele de meditatii la matematica, cat si cele de meditatii la limba romana “remediul” salvator pentru pregatire in extremis si reusita la evaluarile nationale?

Elevii nu par a exploata noile surse si mijloace de invatare pentru a asimila mai usor noua materie. Contrar asteptarilor insa, orele de pregatire suplimentara au devenit o adevarata “moda” in randul copiilor de varsta scolara si al adultilor

Astfel, tot mai mult parinti, preocupati mai mult de grijile si programul foarte aglomerat de la locul de munca prefera, potrivit specialistilor, sa scape de grija temelor, lansand in sarcina profesorilor care le pregatesc copiii aceasta aparent “ingrata” misiune.

Meditatii matematica si meditatii limba romana: o adevarata valva in randul elevilor

Lipsa de timp pare sa isi puna amprenta asupra posibilitatii cadrului didactic de a parcurge pe indelete materia prevazuta in programa scolara. Prin urmare, elevii raman cu anumite lacune care, corroborate cu lipsa lor de pregatire continua, se transforma intr-o adevarata provocare in prag de examen la final de ciclu de studiu.

Fara doar si poate, a face meditatii la matematica in Bucuresti sau meditatii la limba romana este, de ani buni, un veritabil trend pentru scolarii din invatamantul gimnazial si liceal. La succesul pe care orele de meditatii l-au capatat concura nu doar atitudinea pasiva a parintelui de a-si indruma, indeaproape, odrasla. De cele mai multe ori chiar tineri insisi solicita aceste ore suplimentare pe pricipiul: “Toata clasa face meditatie, vreau si eu”.

[Cititi articolul complet]

1 Comment on Totul despre orele suplimentare de meditatii

  1. Meditatiile la matematica sunt la mare cautare, chiar si in ziua de azi! Si nu pentru ca profesorii nu ar fi pregatiti, dar nu este timp destul intr-o ora obisnuita pentru ca toti copiii sa inteleaga matematica!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*