Semnificația buchetelor de mireasă – ce e bine de știut înainte de achiziție?

Fiecare femeie visează la ziua nunții și își dorește ca această zi să fie una perfectă, frumoasă, unică și originală.
Din timp, viitoarele mirese fac pregătiri pentru această zi, punând la punct fiecare detaliu ce ține de rochie, bijuterii, invitați, muzică și desigur, ca totul să fie nemaipomenit, se fac pregătiri cu mare precizie și pentru buchetul miresei. Pregătirea acestuia presupune mult entuziasm și atenție. Cu siguranță, în cele mai multe cazuri, tânăra mireasă e cea responsabilă de această sarcină.
Buchetele de mireasă sunt accesoriul indispensabil în această zi specială și achiziționarea lor nu este o sarcină tocmai ușoară.

 

Originile buchetului de mireasă

 buchet mireasa 2

Se știe că pentru prima dată buchetul de mireasă a apărut în Grecia Antică. Pe atunci erau folosite ghirlande din ierburi aromatice și alte plante ce erau puse la gât sau în păr. Se considera că acest buchet aducea noroc, ocrotind mireasa de spiritele rele. Primul buchet care conținea flori l-a avut la nunta sa Regina Victoria în secolul al XIX -lea. De atunci multe cupluri au reluat a idee, în prezent florile fiind baza buchetului.
Acum avem o varietate largă de buchete, compoziția lor variind de la stilul clasic la unul elegant sau chiar extravagant. Miresele din timpurile noastre își aleg buchetele în funcție de rochia pe care o vor purta sau în funcție de caracter. Ele trebuie să fie desăvârșite și să aibă un efect vizual pronunțat.

 

Aruncarea buchetului – tradiție

 

Cum să nu vorbim despre aruncarea buchetului, care este o tradiție apărută în secolul al XIV-lea și care ține și până astăzi. Se considera că mireasa aducea noroc, efectiv fiecare domnișoară voia să prindă buchetul. Unii invitați rupeau chiar și din rochia miresei ca să fie siguri că vor avea parte de noroc. Tradiția este aceeași și până astăzi, dar totul depinde de dorința miresei. Ea poate să nu arunce buchetul, păstrându-l pentru sine, acesta ne fiind un semn de nenoroc.

Pe lângă flori, la împodobirea buchetului se mai folosesc bijuterii, pene sau chiar și pietre prețioase. Înainte de achiziționare, trebuie să știm că fiecare floare din buchet are o semnificație și un mesaj aparte și fiecare floare își păstrează prospețimea mai mult sau mai puțin timp. Dacă unele semnifică bucurie, gingășie, castitate, prietenie, sinceritate, altele sunt practic interzise în unele țări, considerându-se că aduc ghinion.
Cel mai nou, în ultima vreme viitoarele mirese își mai aleg buchetul în funcție de zodie. Iată așa fiecare decide după ce criteriu să se conducă înainte de a achiziționa buchetul miresei.
Acest minunat accesoriu este cel mai bine e să-l alegeți în funcție de lumea voastră interioară, de propria personalitate,să facă parte din povestea voastră de iubire și fiecare în parte poate hotărî ce flori să cuprindă buchetul. Trebuie să vă placă în primul rând vouă, apoi celorlalți și, desigur, să fie asortat cu ținutele alese.

 

Semnificația florilor din buchetul miresei
Pentru femeile care își aleg buchetul în funcție de semnificația florilor, în continuare prezentăm o listă cu principalele flori utilizate în buchetul miresei și semnificația acestora:

Trandafirii – dragoste, pasiune, apreciere
Zambilele – stabilitate
Liliacul – prospețime, sinceritate
Bujorul – romantism, prospețime, noroc
Begonia – apărare, protecție
Crin – eleganță, frumusețe, protecție, puritate, renașterea
Lalelele – iubire stabilă
Orhideele – bunăstare, tandrețe, farmec
Freziile – iubire pasională, inocență
Gardenia – bucurie
Hortensia – înțelegere, recunoștință

buchet mireasa 3

Indiferent de preferințe, buchetul miresei este accesoriul de bază în ziua nunții, fiind simbolul fertilității și iubirii pure. Rămâne la alegerea fiecărei femei ce buchet să poarte la propria nuntă. Așa cum este un eveniment important în viață, sigur veți face o alegere corectă și frumoasă. Să aveți un buchet magic, care să vă poarte noroc!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*