La cat timp este nevoie sa schimbi uleiul moto?

Uleiul de motor al automobilelor si motocicletelor trebuie sa fie inlocuit conform indicatiilor date de producator, in cartea tehnica a automobilului, este o conditie esentiala pentru buna functionare a masinii. De obicei un schimb de ulei se face o data pe an sau la un interval de aproximativ 10 mii de km parcursi cu masina.

Alegerea uleiului moto depinde de cartea tehnica sau manualul de intretinere al motocicletei tale, unde gasesti cu siguranta informatii legate de tipul de ulei recomandat. Un ulei foarte bun este cel full-sintetic, insa pot fi alese si alte variante. Uleiul inlocuit trebuie sa fie unul de foarte buna calitate, este mai bine sa coste mai mult, decat sa fie ieftin si de proasta calitate.

In momentul in care schimbi uleiul, trebuie sa fie schimbat si filtrul, pentru ca astfel se evita uzura uleiului care abia a fost inlocuit.


solutie-spalare-filtru-aer-unimotors


Schimbul se poate face in cele mai bune si sigure conditii intr-un service auto autorizat, pe o rampa sau un cric hidraulic profesional. Este cea mai buna varianta de a schimba uleiul moto, pentru ca in cazul in care alegi sa il schimbi in garaj sau in parcare, cu ajutorul unui cric, poate sa fie o operatiune foarte riscanta. Asadar, service-ul auto este o varianta excelenta, iar preturile nu sunt unele foarte mari. Un schimb de ulei costa aproximaiv 100 de lei.

Ce se intampla daca nu schimbi filtrul de ulei

Un filtru de ulei uzat poate sa afecteze motorul, poate duce la scaderea presiunii uleiului si poate sa creasca consumul de combustibil. Astfel, atat schimbarea filtrului de ulei cat si pe cea a uleiului ajuta la buna functionare a masinii, in special datorita protectiei pe care o ofera motorului masinii tale.

Filtrul de ulei are rolul de a indeparta impuritatile din combustibil, protejand pompa de injectie sau injectoarele de masina. In afara de filtru de ulei se mai gaseste in componenta masinii si un filtru de aer.

Dupa ce a fost facut schimbul de ulei, nu este bine sa fortezi motorul, este indicat ca plecarea de pe loc sa fie facuta lent! Sunt destule magazine online, dar si clasice, care va ofera destule variante, noi am ales Unimotors.ro pentru ca aici uleiul moto porneste de la 40 lei, ulei Bel Ray mineral, dar poate sa ajunga, unul de calitate, chiar si mai mult de 100 lei! Este alegerea dvs!


vaselina-multifunctionala-bel-ray-waterproof-grease-454gr-bel-ray_i_68593_0

Leave a comment

Your email address will not be published.


*